Βλεφαροπλαστική

Αποκτήστε νεανικό, ξεκούραστο βλέμμα σε χρόνο ρεκόρ και χωρίς κανένας να αντιλαμβάνεται τι έχετε κάνει στο πρόσωπό σας!

ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Η ταυτότητα της θεραπείας

Βασικές πληροφορίες


Χρόνος επέμβασης:
45 - 60 λεπτά ανά τεχνική

Επιστροφή στις δραστηριότητές σας: 1 εβδομάδα μετά

Μετεγχειρητικός πόνος: Ήπιος ή καθόλου

Αναισθησία: Τοπική ή μέθη ή κατά περίπτωση γενική αναισθησία στην κάτω βλεφαροπλαστική

Παρενέργειες: Περιορισμένες εκχυμώσεις (μελανιές) και οιδήματα τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση

Τα ράμματα αφαιρούνται: 5-7 ημέρες μετά

Τα αποτελέσματα φαίνονται: Μετά από την πρώτη εβδομάδα και βελτιώνονται το επόμενο 3μηνο

Διάρκεια των αποτελεσμάτων: Για πάντα
ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Τι είναι η βλεφαροπλαστική;

Η χειρουργική επέμβαση που σβήνει από τα μάτια σας τα σημάδια του χρόνου

Η χαλάρωση του δέρματος στα πλάγια των ματιών, η  περίσσια του δέρματος στα άνω βλέφαρα, πτώση, οι σακούλες και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια εύκολα ενισχύουν την εντύπωση ότι είστε μεγαλύτεροι, ταλαιπωρημένοι, ακόμα και θλιμμένοι. Αν και το μακιγιάζ και οι καλλυντικές κρέμες ματιών μπορούν να βοηθήσουν μέχρι ένα βαθμό, η αλήθεια είναι ότι μόνο η βλεφαροπλαστική μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει για ένα νεανικό, ξεκούραστο βλέμμα. Κι όλα αυτά χωρίς κανένας να αντιλαμβάνεται τι έχετε κάνει στο πρόσωπό σας!

Η βλεφαροπλαστική είναι μία χειρουργική επέμβαση που μπορεί να διώξει από τα μάτια σας τα σημάδια του χρόνου. Υπάρχουν δύο είδη βλεφαροπλαστικής: η άνω και η κάτω. Αν υπάρχουν οι ενδείξεις, οι δύο επεμβάσεις μπορούν να γίνουν σε ένα χειρουργείο. Άλλωστε, πρόκειται για επεμβάσεις πολύ σύντομες και με μικρό χρόνο αποθεραπείας.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Πριν & Μετά
Θέλετε ιδιαίτερη σχέση μαζί μας;

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Δύο τεχνικές που εφαρμόζονται ξεχωριστά ή σε συνδυασμό
Υπάρχουν δυο είδη βλεφαροπλαστικής: η άνω και η κάτω. Αν υπάρχουν οι ενδείξεις, οι δύο επεμβάσεις μπορούν να γίνουν σε ένα χειρουργείο. Άλλωστε, πρόκειται για επεμβάσεις πολύ σύντομες και με μικρό χρόνο αποθεραπείας.

Άνω βλεφαροπλαστική

Η κύρια ένδειξη για την άνω βλεφαροπλαστική είναι η αφαίρεση του χαλαρού δέρματος στα άνω βλέφαρα, το οποίο μερικές φορές βαραίνει τόσο, ώστε εμποδίζει ακόμα και την όραση.

Με την άνω βλεφαροπλαστική:

  • Αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος στα άνω βλέφαρα
  • Αποσυμφορίζονται τα οιδήματα που συχνά δημιουργούνται στην εσωτερική γωνία των ματιών ή τα άνω βλέφαρα
  • Αφαιρείται τυχόν συσσωρευμένο λίπος
Κάτω βλεφαροπλαστική

Οι κύριες αιτίες για τις σακούλες και τη συσσώρευση λίπους κάτω από τα μάτια είναι η γήρανση, η αύξηση βάρους, η απώλεια ελαστικότητας του δέρματος και η αποδυνάμωση του υποστηρικτικού ιστού. Κάποιες φορές οι σακούλες κάτω από τα μάτια μπορεί να οφείλονται σε ιατρικά προβλήματα ή στην κληρονομικότητα.

Με την κάτω βλεφαροπλαστική:

  •          Ελαχιστοποιούνται ή και εξαφανίζονται οι σακούλες κάτω από τα μάτια
  •          Ελαχιστοποιούνται ή και εξαφανίζονται τα οιδήματα και τις ρυτίδες κάτω από τα μάτια
  •          Μειώνονται οι μαύροι κύκλοι
ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Πώς γίνεται η επέμβαση

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές για να πραγματοποιηθεί μια βλεφαροπλαστική.

Ο σχεδιασμός του χειρουργείου είναι εξαιρετικά σημαντικός, καθώς είναι το στάδιο που ο χειρουργός αποφασίζει που θα γίνουν οι τομές, πόσο θα είναι το δέρμα που θα αφαιρεθεί, αν χρειάζεται και πως θα γίνει η αφαίρεση λίπους κλπ. Το κύριο ζητούμενο είναι να προκύψει ένα νεανικό και ξεκούραστο βλέμμα, απόλυτα φυσικό!

Άνω βλεφαροπλαστική

Στην άνω βλεφαροπλαστική η περίσσεια του δέρματος και λίπους αφαιρείται μέσω μιας λεπτής τομής στην πτυχή του άνω βλεφάρου. Πολύ σημαντικό είναι να αναδημιουργηθεί σωστά η πτυχή των βλεφάρων, ώστε η ουλή να βρεθεί «κρυμμένη» μέσα της. Η συρραφή γίνεται με λεπτά μη απορροφήσιμα ράμματα, τα οποία αφαιρούνται μετά από μία εβδομάδα.
Επιπλέον, μέσω της άνω βλεφαροπλαστικής είναι δυνατόν να καμπυλωθεί ελαφρώς η γραμμή των βλεφαρίδων προς τα έξω, επιτυγχάνοντας το εφέ της «μάσκαρα».


Κάτω βλεφαροπλαστική

Η κάτω βλεφαροπλαστική θεωρείται πιο απαιτητική επέμβαση από την άνω και η εμπειρία του χειρουργού μπορεί να κάνει τη διαφορά στο αποτέλεσμα. Ανάλογα με το ποιο είναι το ζητούμενο, η κάτω βλεφαροπλαστική μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:

1)    Αν υπάρχουν μόνο «σακούλες», το λίπος αυτό μπορεί να αφαιρεθεί με μια τομή στην εσωτερική πλευρά του κάτω βλεφάρου (διεπιπεφυκοτική ή transconjuctival κάτω βλεφαροπλαστική) γλιτώνοντας έτσι την εξωτερική τομή και τα ράμματα.

2)    Αν υπάρχει περίσσεια δέρματος που πρέπει να αφαιρεθεί, προκρίνεται η επιλογή της κλασσικής κάτω βλεφαροπλαστικής. Αυτή πραγματοποιείται με τομή 3-4 χιλιοστά κάτω από τις βλεφαρίδες,  μέσω της οποίας αφαιρείται και η περίσσεια δέρματος, αλλά και  οι «σακούλες».

3)    Με συνδυασμό των δύο τεχνικών.
ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Κανθοπηξία και Κανθοπλαστική: τέλος στο θλιμμένο βλέμμα

Πότε συνδυάζονται με τη βλεφαροπλαστική

Κανθός ονομάζεται ο σύνδεσμος που βρίσκεται στο σημείο που ενώνεται το άνω με το κάτω βλέφαρο, είτε εξωτερικά είτε εσωτερικά. Η θέση του κανθού και η δύναμη της στήριξης που παρέχει είναι σημαντικά τόσο για τη λειτουργία των βλεφάρων, όσο και για την εικόνα τους. Πιο συγκεκριμένα, ο έξω κανθός βρίσκεται λίγο πιο ψηλά από τον εσωτερικό κι αυτό δημιουργεί μια λοξή κατεύθυνση (tilt) του ματιού προς τα πάνω, που όλοι αποκαλούμε «αμυγδαλωτό μάτι».


Αν με την πάροδο του χρόνου ο κανθός χάσει τη δύναμή του, το σημείο αυτό θα χαλαρώσει και το βλέφαρο θα μετακινηθεί προς τα κάτω δίνοντας στο βλέμμα θλιμμένη όψη.

Το πρόβλημα αυτό διορθώνεται με κανθοπηξία ή κανθοπλαστική.

Στην κανθοπηξία ο χειρουργός τραβάει τη γωνία του ματιού πιο ψηλά και τη στηρίζει με ράμματα για να αποτραπεί νέα μετακίνησή του προς τα κάτω.

Στην κανθοπλαστική, που χαρακτηρίζεται απαιτητική επέμβαση, ο έξω κανθός αποκολλάται και μετακινείται σε μια νέα ψηλότερη θέση. Η κανθοπλαστική εφαρμόζεται συχνά σε ασθενείς που το σχήμα των ματιών τους είναι από τη φύση του καθοδικό.  Η επιτυχία του αποτελέσματος εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την ικανότητα και την εμπειρία του πλαστικού χειρουργού.
ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ FAQ
Συχνές ερωτήσεις

Η τοπική αναισθησία αποτελεί την κύρια επιλογή, τόσο για την άνω όσο και για την κάτω βλεφαροπλαστική.

Επίσης, οι επεμβάσεις στα βλέφαρα μπορούν να γίνουν και με μέθη, αλλά και με ολική νάρκωση. Η αναισθησία είναι ένα θέμα που μπορείτε να συζητήσετε λεπτομερώς με τον γιατρό σας.

Η βλεφαροπλαστική είναι μία επέμβαση που δεν ταλαιπωρεί καθόλου τον ασθενή. Κάποιοι ασθενείς εμφανίζουν μελανιές και ήπια οιδήματα, ενώ ο μετεγχειρητικός πόνος είναι περιορισμένος έως και ανύπαρκτος. Δεν είναι τυχαίο ότι η βλεφαροπλαστική έχει χαρακτηριστεί η «χειρουργική επέμβαση του Σαββατοκύριακου», αφού εάν πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, τη Δευτέρα μπορείτε με προσοχή να επιστρέψετε σε κάποιες δραστηριότητές σας.  

Τα ράμματα αφαιρούνται συνήθως 5-7 ημέρες μετά, οπότε και συνεχίζετε κανονικά με τις κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητές σας.  

Πολύ σημαντικό μετά από μια βλεφαροπλαστική είναι να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο και να χρησιμοποιείτε καθημερινά αντηλιακό προσώπου.

Αν τα μάτια σας σκεπάζονται από τα πεσμένα βλέφαρά σας ή αν έχετε έντονες σακούλες κάτω από τα μάτια, τότε ναι είστε ιδανικός υποψήφιος για βλεφαροπλαστική. Οι ηλικίες των ασθενών που ενδιαφέρονται για αυτή την επέμβαση είναι μεταξύ 40 και 60 ετών, χωρίς αυτό να αποτελεί κανόνα.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καλέστε μας, Στείλτε μας email, Κλείστε το ραντεβού σας online
Κάντε το τώρα!