Λιπομεταφορά στο Πρόσωποαποτέλεσμα λίφτινγκ με το δικό σας λίπος!

ΛΙΠΟΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
Η ταυτότητα της θεραπείας

Βασικές πληροφορίες


Χρόνος επέμβασης: 60 λεπτά

Επιστροφή στις δραστηριότητές σας: Περίπου μετά από 5-7 ημέρες

Μετεγχειρητικός πόνος: Καθόλου

Αναισθησία: Τοπική

Παρενέργειες: Πιθανές εκχυμώσεις (μελανιές) και οιδήματα τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση

Τα αποτελέσματα φαίνονται: Μόλις υποχωρήσει το οίδημα της επέμβασης και βελτιώνονται τους επόμενους 3-4 μήνες

Διάρκεια των αποτελεσμάτων: Για πάντα
ΛΙΠΟΜΕΤΑΦΟΡΑ / ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
Τι είναι η λιπομεταφορά στο πρόσωπο

Η λιπομεταφορά στο πρόσωπο διεκδικεί την πρώτη θέση ανάμεσα στις θεραπείες βαθιάς αναζωογόνησης και αντιγήρανσης.

Αυτό που προσφέρει είναι η αντιμετώπιση των συνεπειών της γήρανσης στο πρόσωπο με μεταφορά αυτόλογου λίπους, δηλαδή λίπους που συλλέγεται από τον ίδιο τον ασθενή. Το λίπος αυτό αναρροφάται από περιοχές του σώματος με «γεμάτες» λιπαποθήκες (π.χ. κοιλιά, μηροί), περνάει από συγκεκριμένες επεξεργασίες και στη συνέχεια εγχέεται στα σημεία στόχους του προσώπου, δηλαδή στα ζυγωματικά, στις ρινοπαρειακές αύλακες, περιστοματικά, κάτω από τα μάτια, στους κροτάφους, αλλά και στα χείλη. Με μία επιπλέον επεξεργασία, το λίπος μετατρέπεται σε υλικό για μεσοθεραπεία, η οποία εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο, στον λαιμό και το ντεκολτέ.
Θέλετε ιδιαίτερη σχέση μαζί μας;

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

ΛΙΠΟΜΕΤΑΦΟΡΑ / ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
Τι επιτυγχάνει η λιπομεταφορά στο πρόσωπο
Στη λιπομεταφορά στο πρόσωπο χρησιμοποιούμε το λίπος του ασθενούς με τον ίδιο τρόπο που θα χρησιμοποιούσαμε το υαλουρονικό ή κάποιο άλλο filler. Το λίπος θεωρείται από πολλούς ως το ιδανικό υλικό πλήρωσης για την αναζωογόνηση του προσώπου, καθώς είναι 100% βιοσυμβατό, παράγει απαλό και φυσικό αποτέλεσμα και θεωρητικά αποτελεί μόνιμη παρέμβαση.

Το αυτόλογο λίπος που χρησιμοποιούμε για την αναζωογόνηση του προσώπου επαναφέρει τον όγκο στις περιοχές που παρατηρείται απώλεια του, αλλά και αναζωογονεί βαθιά το δέρμα βελτιώνοντας τον τόνο και την υφή του και κάνοντας το λείο, σφριγηλό και λαμπερό.
Οι περιοχές του προσώπου στις οποίες μπορεί να γίνει έγχυση λίπους είναι:
-        στους κροτάφους
-        στις βαθιές ρυτίδες όπου κι αν έχουν δημιουργηθεί, ακόμα και το μέτωπο και το μεσόφρυο
-        στα ζυγωματικά
-        στις παρειές (μάγουλα)
-        στις ρινοπαρειακές αύλακες
-        στις κάθετες γραμμές του άνω χείλους
-        περιστοματικά για την αποκατάσταση όγκου
-        στις ρυτίδες τις μαριονέτας (ή ρυτίδες θλίψης στα πλάγια των χειλιών)
-        στο περίγραμμα της γνάθου
-        στο πηγούνι
-        στα χείλη
-        σε ουλές και εγκαύματα
ΛΙΠΟΜΕΤΑΦΟΡΑ / ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
Πώς γίνεται η χειρουργική επέμβαση
Η λιπομεταφορά στο πρόσωπο είναι μία ελάχιστα επεμβατική διαδικασία, η οποία μπορεί να γίνει τόσο με τοπική αναισθησία, όσο και με μέθη ή γενική αναισθησία (σπάνια), ενώ διαρκεί περίπου 1 ώρα.

Αρχικά ο πλαστικός χειρουργός επιλέγει το σημείο του σώματος με το πλεονάζον λίπος για να προχωρήσει στην λιποαναρρόφηση. Στο σημείο αυτό γίνεται τοπική αναισθησία και λίγα λεπτά μετά, με ειδικές κάνουλες συλλέγεται το λίπος, με κλειστό κύκλωμα σε ειδικό αποστειρωμένο ασκό. Μετά τον ασκό περνάει με αποστειρωμένες σύριγγες για επεξεργασία σε συσκευή που λέγεται lipocube. Mε διαδοχικά περάσματα του λίπους μέσα στο lipocube το λίπος γίνεται όλο και πιο λεπτόρρευστο για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί στο πρόσωπο. Εφόσον φτάσει στην επιθυμητή σύσταση, το επεξεργασμένο λίπος εισάγεται σε αποστειρωμένες σύριγγες και εγχέεται στο πρόσωπο με ειδικές μικροκάνουλες.

Το χειρουργείο αυτό κατά κανόνα είναι ανώδυνο, και δεν τοποθετούνται ράμματα.
ΛΙΠΟΜΕΤΑΦΟΡΑ / ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
Αποθεραπεία
Μετά τη λιπομεταφορά στο πρόσωπο, ο ασθενής αναμένεται να έχει ήπιο οίδημα για 3-4 ημέρες και ίσως μελανιές τόσο στη δότρια περιοχή του λίπους, όσο και στη λήπτρια (πρόσωπο). Στην πιο άμεση υποχώρησή τους συμβάλλουν σημαντικά οι δροσερές κομπρέσες. Η ανάρρωση είναι εύκολη και γρήγορη, ενώ το πιο συνηθισμένο «παράπονο» των ασθενών είναι μία ευαισθησία και ένα τράβηγμα στο πρόσωπο. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητές γίνεται μετά από 5-7 ημέρες. Άσκηση και έντονη σωματική δραστηριότητα επιτρέπονται μετά τις 20-25 ημέρες.

Τις πρώτες ημέρες μετά τη λιπομεταφορά ίσως δείτε το πρόσωπό σας πιο «γεμάτο» από όσο υπολογίζατε. Σίγουρα το οίδημα είναι μία αιτία για αυτό, αλλά είναι πιθανό ο πλαστικός χειρουργός να έχει κάνει «υπερδιόρθωση», δηλαδή να έχει χρησιμοποιήσει μεγαλύτερη ποσότητα λίπους από αυτή που χρειαζόταν. Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά, καθώς μέρος του λίπους που μεταφέρεται στο πρόσωπο είναι δεδομένο ότι θα καταβολιστεί και δε θα παραμείνει. Το ποσοστό του λίπους που παραμένει στη νέα του θέση είναι μεταξύ 40% και 60% και είναι διαφορετικό για κάθε ασθενή. Για να αυξηθεί αυτό το ποσοστό το επεξεργασμένο λίπος ενισχύεται με PRP ή PRF του ασθενούς.
ΛΙΠΟΜΕΤΑΦΟΡΑ / ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
Το αποτέλεσμα: Πότε φαίνεται - Πότε οριστικοποιείται
Αν και τα αποτελέσματα της λιπομεταφοράς στο πρόσωπο γίνονται ορατά μετά την υποχώρηση του οιδήματος από την επέμβαση, θα χρειαστεί να μεσολαβήσουν από 1-3 μήνες για να οριστικοποιηθούν.

Αυτό είναι το διάστημα που ο οργανισμός μπορεί να απορροφήσει κάποιο ποσοστό του λίπους που μεταμοσχεύθηκε. Μετά τους πρώτους αυτούς μήνες το αποτέλεσμα μπορεί να θεωρηθεί μόνιμο.

Η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να επαναληφθεί όσες φορές χρειαστεί προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.
ΛΙΠΟΜΕΤΑΦΟΡΑ / ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ FAQ

Η επέμβαση αυτή έχει ένδειξη σε υγιείς ανθρώπους που είτε λόγω ηλικίας, είτε γονιδιακά, είτε λόγω διαφόρων παθήσεων ή φαρμακευτικής αγωγής εμφανίζουν σημαντική λιποδυστροφία στο πρόσωπο. Επίσης, κατάλληλοι για λιπομεταφορά είναι όσοι επιθυμούν να αναζωογονήσουν το πρόσωπό τους, να τονώσουν τις γωνίες του και να αποκτήσουν πιο νεανική εμφάνιση χωρίς να χρησιμοποιήσουν fillers, αλλά και αποφεύγοντας ένα χειρουργικό λίφτινγκ προσώπου.

Αν  πρόκειται για ήπια χαλάρωση, τότε η λιπομεταφορά σίγουρα θα τη βελτιώσει. Ωστόσο, μόνο το χειρουργικό λίφτινγκ προσώπου είναι αυτό που μπορεί να προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης. Μάλιστα, πολύ συχνά η λιπομεταφορά στο πρόσωπο αποτελεί συμπληρωματική θεραπεία στο χειρουργικό λίφτινγκ.

Κάθε περιοχή του σώματος με συσσωρευμένο λίπος μπορεί να αποτελέσει δότρια περιοχή. Συχνότερα η λιποαναρρόφηση γίνεται από:
-        την κοιλιά
-        την εσωτερική επιφάνεια των μηρών
-        τα ψωμάκια
-        τα πλαϊνά της μέσης

Κάθε μέθοδος έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Στα πλεονεκτήματα της λιπομεταφοράς είναι ότι δεν αποκαθιστά μόνο τους όγκους στο πρόσωπο, αλλά και αναζωογονεί το δέρμα, βελτιώνοντας το πάχος, την ποιότητα, και την υφή του. Επίσης, το λίπος δεν είναι ποτέ ψηλαφητό και δεν διαγράφεται κάτω από το δέρμα, κάτι που μπορεί να συμβεί με τα fillers. Τέλος, τα οριστικά αποτελέσματα της λιπομεταφοράς διαρκούν για πάντα, ενώ στα fillers η μέγιστη διάρκεια είναι 18 με 20 μήνες.

Από την άλλη, η εφαρμογή των fillers ολοκληρώνεται πιο γρήγορα, δεν απαιτεί λιποαναρρόφηση ή αναισθησία. Επίσης, τα αποτελέσματα γίνονται άμεσα ορατά (τα fillers δεν απορροφώνται από τον οργανισμό όπως το λίπος)  και οριστικοποιούνται τις επόμενες 2 εβδομάδες, ενώ στη λιπομεταφορά μπορεί να απαιτηθούν 2-3 μήνες. Τέλος, μετά την εφαρμογή των fillers επιστρέφετε αμέσως στις δραστηριότητές σας, καθώς δεν υπάρχει περίοδος αποθεραπείας.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καλέστε μας, Στείλτε μας email, Κλείστε το ραντεβού σας online
Κάντε το τώρα!