Facelift / Λίφτινγκ Προσώπου

Δεν αλλάζουμε το πρόσωπό σας: επαναφέρουμε την εικόνα που είχε πριν από 15 χρόνια!

Λίφτινγκ Προσώπου
Τι είναι το λίφτινγκ προσώπου

Το λίφτινγκ προσώπου ή «ρυτιδεκτομή», είναι μια χειρουργική επέμβαση που γίνεται για να επαναφέρει μια πιο νεανική, φυσική εμφάνιση στο πρόσωπό σας.

Οι επιπτώσεις της διαδικασίας γήρανσης, της βαρύτητας και του ήλιου έχουν ως αποτέλεσμα μια κουρασμένη όψη, με το σχηματισμό πτυχών γύρω από τη γνάθο, τα μάγουλα και το λαιμό. Επιπλέον, η χαλαρότητα στους μύες του λαιμού καθώς και οι εναποθέσεις λίπους, δίνουν στο πρόσωπό σας μια γερασμένη, κουρασμένη εμφάνιση. Ένα λίφτινγκ προσώπου αντιμετωπίζει όλα αυτά τα προβλήματα, ενώ με την υιοθέτηση των πιο πρόσφατων τεχνικών, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά φυσικό.

Στην Κλινική Face of Athens εξάλλου μπορούμε με ασφάλεια και εντελώς ανώδυνα, να επιτύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα, σε όλους τους τύπους Facelift με τοπική αναισθησία!! Αυτό σημαίνει πως ο ασθενής μεταβαίνει την ίδια ημέρα στο σπίτι του και επιστρέφει το ταχύτερο στις δραστηριότητες του.

Με ένα λίφτινγκ προσώπου οι υποκείμενοι μύες του προσώπου συσφίγγονται, η χαλάρωση εξαφανίζεται και το δέρμα λειαίνει, το συσσωρευμένο λίπος αφαιρείται. Κι όλα αυτά με αθέατες τομές. Εάν νιώθετε νέοι και θέλετε να δείχνετε όπως αισθάνεστε, τότε το χειρουργικό λίφτινγκ προσώπου είναι αυτό που θα κάνει το πρόσωπό σας νεότερο, πιο σφριγηλό και πιο φρέσκο.

Τι διαφορετικό εφαρμόζουμε στο λίφτινγκ προσώπου στη Face of Athens; Αντιμετωπίζουμε τον κάθε ασθενή διαφορετικά: με βάση τις επιθυμίες του, αλλά και τα ιδιαίτερα ανατομικά χαρακτηριστικά του. Ως εκ τούτου, οι έμπειροι χειρουργοί μας αξιολογούν με προσοχή κάθε ασθενή και δημιουργούν ένα χειρουργικό πλάνο που να ανταποκρίνεται αποκλειστικά στις δικές του ανάγκες και προσδοκίες.
Κλείστε το ραντεβού σας
Facelift / ΛΙΦΤΙΝΓΚ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
Τι προσφέρει το lifting προσώπου - Το πρώτο ραντεβού με τον πλαστικό χειρουργό

Τι επιτυγχάνει το λίφτινγκ προσώπου

Η επέμβαση λίφτινγκ προσώπου ήταν και παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς χειρουργικές επεμβάσεις αισθητικής.

Τα πολλαπλά οφέλη ενός facelift περιλαμβάνουν:

-   Εξαφανίζει την χαλάρωση του δέρματος στο πρόσωπο και μαζί την κουρασμένη όψη

-   Αποκαθιστά το τριγωνικό οβάλ σχήμα του προσώπου

-   Επαναφέρει τα νεανικά  χαρακτηριστικά του προσώπου σμιλεύοντας τις γωνίες της κάτω γνάθου

-   Εξαφανίζει την χαλάρωση του λαιμού

-   Ανορθώνει τις παρειές και μειώνει τις ρινοπαρειακές αύλακες

-   Αποκαθιστά την απώλεια όγκου στο μέσο πρόσωπο

-   Λειαίνει λεπτές και βαθιές ρυτίδες του προσώπου

Είστε κατάλληλος υποψήφιος για lifting προσώπου; Η συνάντηση αξιολόγησης με τον πλαστικό χειρουργό

Η χειρουργική επέμβαση λίφτινγκ είναι συνήθως μια εξαιρετική επιλογή για γυναίκες και άνδρες με έντονη χαλάρωση,  περίσσια δέρματος και απώλεια όγκων στο πρόσωπο και όσα αυτά συνεπάγονται. Αυτά είναι τα πρώτα πράγματα που θα εξετάσει ο πλαστικός χειρουργός στο αρχικό ραντεβού σας.

Εκτός από αυτό όμως ο πλαστικός χειρουργός θα χρειαστεί να ενημερωθεί για το αν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας εξαιτίας των οποίων θα πρέπει να αποφύγετε το χειρουργείο. Επίσης, θα συζητήσει μαζί σας τις προσδοκίες που έχετε από το facelift και θα σας προτείνει την τεχνική λίφτινγκ που είναι η πιο κατάλληλη για τις δικές σας ανάγκες.   

Επιπλέον, θα αξιολογήσει τη δομή των οστών σας και να καθορίσει εάν χρειάζονται πρόσθετες διορθωτικές επεμβάσεις (π.χ. βλεφαροπλαστική) για να μεγιστοποιήσετε τα συνολικά αποτελέσματα.

Τέλος, θα κάνει διάφορες μετρήσεις, όπως τις διαστάσεις του προσώπου, το πάχος του δέρματος, την υφή και την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Πριν & Μετά
ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΟΥ ΛΙΦΤΙΝΓΚ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Το Deep plane facelift (Lifting βαθύτερου επιπέδου) και το SMAS Facelift είναι οι δύο βασικές τεχνικές του λίφτινγκ. Ακολουθεί το Mini Facelift, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως Short Scar Facelift, MACS Facelift, S-Lift ή Lifting Σαββατοκύριακου.

Λίφτινγκ Προσώπου
Deep plane facelift

(Lifting βαθύτερου επιπέδου)

Η βασική αρχή στο deep plane facelift είναι ότι εφαρμόζεται κάτω από το δέρμα και κάτω από το επιφανειακό μυϊκό απονευρωτικό σύστημα ή αλλιώς SMAS (Superficial muscular aponeurotic system), με αποτέλεσμα να μην ασκείται καμία πίεση στην επιδερμίδα. Αυτή είναι η λεπτομέρεια που προσφέρει φυσικό αποτέλεσμα και όχι αφύσικα τεντωμένο δέρμα.
Κατά τη διάρκεια της επέμβασης ο χειρουργός απελευθερώνει τέσσερις βασικές ομάδες συνδέσμων (η ανύψωση των ιστών ξεκινά από τη γωνία περίπου του ματιού και συνεχίζει ενιαία μέχρι και το λαιμό) και μετακινεί τα πάντα προς τα πάνω (και όχι προς τα πίσω). Αυτή η κάθετη ανάρτηση εξαφανίζει το προγούλι, λειαίνει το λαιμό, ενώ τα ζυγωματικά και οι προσωπικοί μύες τοποθετούνται ψηλότερα στο πρόσωπο.

Τα αποτελέσματα που προσφέρει ένα Deep Plane Facelift

  • Απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα Το λίφτινγκ βαθύτερου επιπέδου επεμβαίνει στα πολλαπλά στρώματα των ιστών με αποτέλεσμα να προσφέρει απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, έντονα αναζωογονημένη όψη στο πρόσωπο, αλλά και αναλλοίωτα χαρακτηριστικά και εκφραστικότητα προσώπου.
  • Καλογραμμένο περίγραμμα στο πρόσωπο, χωρίς χαλάρωση Με την επανατοποθέτηση των βαθιών δομών του προσώπου πιο ψηλά στο πρόσωπο, γίνεται απόλυτα ξεκάθαρο το οβάλ του προσώπου καθώς σμιλεύεται η κάτω γνάθος.
  • Αποτελέσματα μεγαλύτερης διάρκειας Το λίφτινγκ βαθύτερου επιπέδου προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια στο αποτέλεσμα σε σύγκριση με τις άλλες τεχνικές.
  • Στοχευμένη αντιμετώπιση της χαλάρωσης στο μέσο και στο κάτω μέρος του προσώπου. Ταυτόχρονα αφαίρεση της περίσσιας του δέρματος.
  • Βελτίωση στις περιστοματικές ρυτίδες Στην πλειοψηφία των ασθενών επιτυγχάνεται πολύ υψηλό ποσοστό βελτίωσης των «δύσκολων» αυτών ρυτίδων και πτυχώσεων.

Deep Plane Facelift - Βασικές πληροφορίες

  • Διάρκεια επέμβασης: Από 2,5 ώρες έως 3,5 ώρες
  • Αναισθησία: Γενική αναισθησία
  • Θέση ύπνου: Ανάσκελα για περίπου 2 εβδομάδες
  • Οδήγηση: Μετά από 1 εβδομάδα
  • Επιστροφή στην εργασία: Περίπου μετά από 10 ημέρες
  • Επιστροφή στην άσκηση: Μετά από 4 έως 6 εβδομάδες
Λίφτινγκ Προσώπου
SMAS Facelift

(Superficial Musculo Aponeurotic System)

SMAS (Superficial Musculo Aponeurotic System) σημαίνει Επιφανειακό Μυϊκό Απονευρωτικό Σύστημα και περιλαμβάνει τους μύες, τους συνδέσμους και τις άλλες στηρικτικές δομές του προσώπου, οι οποίες χαλαρώνουν καθώς μεγαλώνουμε. Το SMAS ξεκινά από τις περιοχές κοντά στα αυτιά μας και κινείται προς τα κάτω προς το λαιμό, γι’ αυτό και το  λίφτινγκ προσώπου SMAS είναι μια χειρουργική επέμβαση που συσφίγγει και ανασηκώνει το μεσαίο και το κάτω μέρος του προσώπου. Η τομή αρχίζει στη γραμμή των μαλλιών της κροταφικής περιοχής, συνεχίζει γύρω από το αυτί και καταλήγει στο πίσω μέρος του τριχωτού. Στη συνέχεια, ο λιπώδης ιστός της περιοχής ανακατανέμεται ενώ τα βαθύτερα στρώματα του προσώπου (όπως είναι το SMAS και οι υποκείμενοι μύες) ανορθώνονται με έλξη μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στο τελικό στάδιο, ανακατανέμεται το δέρμα της περιοχής (redraping) και η περίσσεια του δέρματος αφαιρείται. Πρόκειται ίσως για την πιο δημοφιλή τεχνική λίφτινγκ προσώπου και αποδεικνύεται εξαιρετική επιλογή για ασθενείς που επιθυμούν μία συνολική φυσική βελτίωση του προσώπου και του λαιμού, με εξάλειψη της χαλάρωσης του δέρματος και μυϊκή σύσφιξη.

Τα αποτελέσματα που προσφέρει ένα λίφτινγκ προσώπου SMAS

  • Μείωση ή εξάλειψη της χαλάρωσης στο πηγούνι και όλη την κάτω γνάθο
  • Μείωση ή εξάλειψη των ρυτίδων και των γραμμών που σχηματίζονται στα πλάγια του στόματος (ρυτίδες θλίψης ή μαριονέτας)
  • Αντιμετώπιση της χαλάρωση στο δέρμα του λαιμού (λαιμός γαλοπούλας). Αρκετές φορές το SMAS λίφτινγκ συνδυάζεται με το λίφτινγκ λαιμού (neck lift).
  • Επιβράδυνση στην εμφάνιση νέων σημαδιών γήρανσης
  • Απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα με κρυφές ουλές στη γραμμή των μαλλιών και πίσω από το αυτί
  • Ταχύτερη ανάρρωση από ένα λίφτινγκ προσώπου βαθύτερου επιπέδου.
 

SMAS Facelift - Βασικές Πληροφορίες

  • Διάρκεια επέμβασης: Από 2 έως 3 ώρες
  • Αναισθησία: Γενική ή τοπική αναισθησία
  • Θέση ύπνου: Ανάσκελα για περίπου 2 εβδομάδες
  • Οδήγηση: Από 1 εβδομάδα
  • Επιστροφή στην εργασία: Περίπου μετά από 1 εβδομάδα έως 10 ημέρες
  • Επιστροφή στην άσκηση: Μετά από 4 – 5 εβδομάδες
Λίφτινγκ Προσώπου
Mini Facelift

ή Short Scar Facelift, MACS Facelift, S-Lift ή Λίφτινγκ Σαββατοκύριακου

Το Mini Facelift είναι επίσης γνωστό ως Short Scar Facelift, MACS Facelift, S-Lift ή Λίφτινγκ Σαββατοκύριακου. Αποτελεί επιλογή για ασθενείς που επιθυμούν ένα ανανεωμένο και φρέσκο πρόσωπο, απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, αλλά ταυτόχρονα δεν επιθυμούν μεγάλη περίοδο αποθεραπείας. Επίσης, το mini λίφτινγκ προσώπου απευθύνεται περισσότερο σε ασθενείς με ήπια σημάδια γήρανσης.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, η οποία γίνεται με τοπική αναισθησία,  πραγματοποιούνται μικρότερες τομές στην κροταφική χώρα ή γύρω από το αυτί. Στις τεχνικές αυτές ο πλαστικός χειρουργός έχει περιορισμένη πρόσβαση στο λαιμό, ενώ δεν σημειώνεται μεγάλη βελτίωση στις ρινοπαρειακές αύλακες.
 

Τα αποτελέσματα που προσφέρει ένα μίνι λίφτινγκ προσώπου

-   Σμίλευση του περιγράμματος του προσώπου και αποκατάσταση του οβάλ
-   Αποκατάσταση όγκων στις παρειές
-   Μείωση των ρυτίδων και της χαλάρωσης ψηλά στο λαιμό
-   Γενικά νεανικότερη εικόνα στο μέσο και κάτω τμήμα του προσώπου
 

Mini Facelift - Βασικές Πληροφορίες

  • Χρόνος επέμβασης: Από 1,5 έως 2 ώρες
  • Αναισθησία: Τοπική
  • Θέση ύπνου: Ανάσκελα για περίπου 2 εβδομάδες
  • Οδήγηση: Μετά από 2-3 ημέρες
  • Επιστροφή στην εργασία: Σε μία εβδομάδα
  • Επιστροφή στην άσκηση: Μετά από 2-3 εβδομάδες
Λίφτινγκ Προσώπου
Συνδυαστικές επεμβάσεις

Πώς θα επιτύχετε ολική ανανέωση του προσώπου;

Ένα λίφτινγκ προσώπου μπορεί να συνδυαστεί με πολλές άλλες θεραπείες για την αντιμετώπιση ανησυχιών που επηρεάζουν τις ανώτερες περιοχές του προσώπου ή για να ενισχύσει περαιτέρω τα συνολικά αποτελέσματα και να δημιουργήσει μια πιο ολοκληρωμένη αισθητική αναμόρφωση.

  • Βλεφαροπλαστική
Το λίφτινγκ προσώπου δεν μπορεί να μειώσει την περίσσια του δέρματος στο άνω βλέφαρο ή τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Μία άνω ή κάτω βλεφαροπλαστική ή ο συνδυασμός τους θα λειτουργήσει εξαιρετικά μαζί με lifting προσώπου.

  • Λίφτινγκ λαιμού (neck lift)
Όταν η χαλάρωση στο λαιμό είναι πολύ έντονη και φθάνει μέχρι χαμηλά, τότε το λίφτινγκ προσώπου δεν αρκεί για να τη διορθώσει. Στο ίδιο χειρουργείο, είναι σύνηθες να πραγματοποιείται και το λίφτινγκ λαιμού. 

  • Αυξητική χειλιών με υαλουρονικό
Με το χρόνο τα χείλη μας χάνουν φυσιολογικά τον όγκο τους. Μία αυξητική με υαλουρονικό στα χείλη θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη νεανική σας εικόνα.

  • Lip Lift (Ανύψωση χειλιών)
Το lip lift στην ουσία μειώνει την απόσταση ανάμεσα στο άνω χείλος και τη βάση της μύτης. Μία σημαντική λεπτομέρεια στο πρόσωπο που σας "κόβει" χρόνια.

  • Λιπομεταφορά στο πρόσωπο
Όταν το λίφτινγκ δεν αρκεί για να αναπληρωθούν οι χαμένοι όγκοι σε όλες τις περιοχές του προσώπου, η λιπομεταφορά δίνει τη λύση. Η επέμβαση είναι απλή και γρήγορη και πραγματοποιείται με λίπος που συλλέγεται από τον ίδιο τον ασθενή, επεξεργάζεται άμεσα και εγχέεται ενέσιμα στις περιοχές "στόχους".

  • Brow lift
Η ανόρθωση φρυδιών πραγματοποιείται για να ανορθώσει τα φρύδια και να τα τοποθετήσει στη φυσική θέση της νεανικής ηλικίας (δηλαδή στο επίπεδο του άνω χείλους του οφθαλμικού κόγχου ή υψηλότερα).

  • Laser Skin Resurfacing
Όταν η χαλάρωση στο πρόσωπο συνδυάζεται με προβλήματα στην υφή του δέρματος, τότε μερικές συνεδρίες με το Laser Skin Resurfacing θα σας δώσουν το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Εκτός από τη βελτίωση στην επιφάνεια της επιδερμίδας, το Laser Skin Resurfacing ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.
Λίφτινγκ Προσώπου FAQ
Συχνές ερωτήσεις

Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία, επομένως οι ασθενείς δεν αισθάνονται κανέναν πόνο. Κατά την περίοδο της ανάρρωσης, συμπτώματα όπως ενόχληση, τραβήγματα,  οιδήματα, μώλωπες είναι καλά ανεκτά από τους περισσότερους ασθενείς και μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς φαρμακευτική αγωγή ή με ήπια παυσίπονα.

Μετά την επέμβαση, ο ασθενής θα πρέπει να φοράει ένα ελαστικό επίδεσμο που θα βοηθήσει στην ταχύτερη και χωρίς επιπλοκές επούλωση του χειρουργικού τραύματος. Τις πρώτες 2 εβδομάδες πρέπει να το φοράτε όλο το 24ωρο και τις επόμενες 2 μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα ράμματα αφαιρούνται 10-14 ημέρες μετά την επέμβαση. Θα πρέπει να περιμένετε να γυρίσετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες περίπου στις 7-10 ημέρες, ενώ θα μπορείτε να γυμναστείτε περίπου μετά από  ένα μήνα περίπου. Οι τομές, αν και γίνονται σε μη εμφανή σημεία, επίσης, θα επουλώνονται σταδιακά. Μετά από 2-3 εβδομάδες θα καλύπτονται πλήρως με το μακιγιάζ.

Αυτό θα γίνει μόνο με τη βοήθεια του πλαστικού χειρουργού. Εκείνος θα αξιολογήσει το δέρμα σας, το βαθμό της γήρανσής σας, αλλά και θα απαντήσει με ειλικρίνεια για το ποιες πρέπει να είναι οι προσδοκίες σας.

Ενώ τα αποτελέσματα ενός λίφτινγκ ποικίλλουν μεταξύ των ασθενών, συνήθως όλοι δείχνουν 10 -12 χρόνια νεότεροι. Ανεξάρτητα από το πόσο επιτυχημένο ή όχι θεωρηθεί ένα λίφτινγκ, σίγουρα θα σας κάνει να δείχνετε νεότεροι και σίγουρα θα δείχνετε πάντα νεότεροι από την ηλικία σας.

Η επέμβαση λίφτινγκ προσώπου μπορεί να αποφέρει αποτελέσματα που διαρκούν πολλά χρόνια (10-15). Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η φυσική διαδικασία της γήρανσης συνεχίζεται και το δέρμα του προσώπου σας να συνεχίσει να υπόκειται σε αυτή. Ακόμα κι έτσι όμως, πάντα θα μοιάζετε 10-15 χρόνια νεότεροι από την ηλικία σας. Αν μάλιστα, φροντίζετε το δέρμα σας με τα σωστά προϊόντα περιποίησης και φροντίζετε τη διατροφή και τον ύπνο σας, δε θα γεράσετε ποτέ!

Τα σημάδια της γήρανσης δεν εμφανίζονται στην ίδια ηλκία ή με την ίδια ένταση σε όλους τους ανθρώπους. Γι’ αυτό και υπάρχουν ασθενείς που κρίνονται κατάλληλοι για λίφτινγκ προσώπου στη δεκαετία των 40, ενώ άλλοι μετά τα 50. Πολλές είναι και οι περιπτώσεις ασθενών που καθυστερούν να πάρουν την απόφαση για ένα τέτοιο χειρουργείο και υποβάλλονται σε lifting προσώπου μετά τα 60. Η ιδανική ηλικία για ένα λίφτινγκ εξαρτάται κυρίως από την κατάσταση του δέρματος του ασθενούς και τις προσδοκίες του από την επέμβαση και λιγότερο από την ηλικία του.

Όσο περισσότερο διατηρείτε το κεφάλι σε όρθια θέση κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης, τόσο το καλύτερο. Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί επίσης να σας συστήσει τη λήψη κάποιων βιταμινών, όπως και τη συχνή εφαρμογή δροσερών επιθεμάτων ή πάγου.

Το φυσικό αποτέλεσμα είναι πρωταρχικός στόχος των πλαστικών χειρουργών της Face of Athens. Η ανάδειξη των φυσικών χαρακτηριστικών σας, η διατήρηση της εκφραστικότητας σας και η «αόρατη» ανανέωση της εμφάνισης σας είναι τα αδιαπραγμάτευτα ζητούμενα σε κάθε λίφτινγκ προσώπου.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καλέστε μας, Στείλτε μας email, Κλείστε το ραντεβού σας online
Κάντε το τώρα!