Botox (Βοτουλινική Τοξίνη Α)

Το μπότοξ σβήνει τις ρυτίδες έκφρασης -και όχι μόνο- από το πρόσωπο! Μάθετε πώς γίνεται το μπότοξ για φυσικό αποτέλεσμα, σε ποιες περιοχές, αν πονάει και πότε πρέπει να είναι η πρώτη φορά.

BOTOX
Τι είναι το μπότοξ;

Από το 2002, οπότε και το μπότοξ (botox) πήρε έγκριση από τον FDA για την χρήση του στην αισθητική ιατρική, αποτελεί σταθερά την πιο δημοφιλή μη επεμβατική θεραπεία ομορφιάς. Ήδη όμως χρησιμοποιούνταν από το 1989 για το σκοπό αυτό. Βασίζεται στην έγχυση μιας ειδικής νευροτοξίνης, της Βοτουλινικής τοξίνης τύπου Α ή αλλιώς αλλαντικής τοξίνης, η οποία όταν εφαρμόζεται στην ενδεικνυόμενη δοσολογία, είναι απολύτως ασφαλής για τον οργανισμό.

Πώς δρα το μπότοξ;

Αυτό που κάνει η βοτουλινική τοξίνη είναι να αδρανοποιεί για περιορισμένο διάστημα τους μύες στους όποιους εγχέεται, ώστε να μην συσπώνται και άρα να μην δημιουργούνται ρυτίδες στην επιδερμίδα.

Τα αποτελέσματα του μπότοξ εξαρτώνται από το γιατρό που το εφαρμόζει. Η εμπειρία και η εξειδίκευση είναι οι δύο απαραίτητες προϋποθέσεις για να αποκτήσει ξανά ένα πρόσωπο τη νεανική όψη του, χωρίς να στερηθεί την εκφραστικότητά του.

Μετά από μια επιτυχημένη θεραπεία μπότοξ τα σχόλια που θα εισπράττετε είναι ότι το πρόσωπό σας είναι πολύ ξεκούραστο και φρέσκο.

Κλείστε το ραντεβού σας
BOTOX
Ποιες ρυτίδες αντιμετωπίζει το μπότοξ;

Μπορεί ωστόσο να τις απαλύνει, αλλά και να αποτρέψει τις δυναμικές από το να γίνουν στατικές.Το μπότοξ είναι θεραπεία επιλογής όχι μόνο για τη μείωση ή την εξαφάνιση των ρυτίδων, αλλά και για την πρόληψή τους. Γιατί η θεραπεία, ανάλογα με το πότε θα αρχίσει να εφαρμόζεται, μπορεί και να προλάβει το σχηματισμό των ρυτίδων και άρα να καθυστερήσει τα σημάδια της γήρανσης.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν 2 είδη ρυτίδων: οι στατικές και οι δυναμικές. Οι στατικές είναι αυτές που έχουν ήδη «γράψει» στο πρόσωπο μας, ενώ οι δυναμικές είναι αυτές που σχηματίζονται σε κάθε μας έκφραση (γέλιο, θυμό, άρνηση), γι’ αυτό και ονομάζονται ρυτίδες έκφρασης. Το botox μπορεί να εξαφανίσει τις ρυτίδες έκφρασης (καθώς αποτρέπει τις μυϊκές συσπάσεις που τις προκαλούν), αλλά δεν αντιμετωπίζει τις στατικές. Μπορεί ωστόσο να τις απαλύνει, αλλά και να αποτρέψει τις δυναμικές από το να γίνουν στατικές.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Πριν & Μετά
Θέλετε ιδιαίτερη σχέση μαζί μας;

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

VIDEO GALLERY
Συχνές ερωτήσεις, Πώς γίνεται, Μαρτυρίες, Πριν / Μετά
BOTOX
Πού γίνεται το μπότοξ;

Οι περιοχές εφαρμογής στο πρόσωπο

Ρυτίδες μετώπου

Το μπότοξ είναι ο ιδανικός τρόπος να προληφθούν ή να αντιμετωπιστούν οι ρυτίδες που σχηματίζονται οριζόντια στο μέτωπο, όταν ανασηκώνονται τα φρύδια από άρνηση ή από έκπληξη.

Ρυτίδες μεσοφρύου

Μικρά τσιμπήματα με botox ανάμεσα στα φρύδια είναι αρκετά για να σβήσουν τις κάθετες ρυτίδες που εμφανίζονται όταν συνοφρυωνόμαστε και συνήθως σχηματίζουν τον αριθμό «11» ανάμεσα στα φρύδια μας.

Ρυτίδες έξω κανθού (πόδι χήνας)

Το μπότοξ γίνεται περιμετρικά των ματιών για την αντιμετώπιση των ρυτίδων στο λεγόμενο πόδι της χήνας, στις πτυχώσεις δηλαδή που εμφανίζονται σαν αχτίδες στις εξωτερικές γωνίες των ματιών όταν κάποιος γελάει ή μισοκλείνει τα μάτια του.

Ρυτίδες ράχης ρινός - bunny lines

Το μπότοξ εγχέεται ψηλά στα πλάγια της μύτης για να λειανθούν οι ρυτίδες που δημιουργούνται όταν ζαρώνει το δέρμα της μύτης από το γέλιο. Είναι γνωστές και σαν bunny lines καθώς θυμίζουν τις πτυχώσεις στη μύτη του κουνελιού.

Ουλικό χαμόγελο

Ουλικό χαμόγελο ονομάζουμε αυτό που όταν γελάμε, προβάλλουν υπερβολικά τα ούλα μας. Δύο εγχύσεις botox αριστερά και δεξιά στη βάση της μύτης επιτρέπει την ελαφριά χαλάρωση του άνω χείλους, με αποτέλεσμα να καλύπτει τα ούλα.

Γραμμές θλίψης

Πρόκειται για τις ρυτίδες που σχηματίζονται στις γωνίες του στόματος και κάνουν το πρόσωπο να δείχνει θλιμμένο και λυπημένο. Το μπότοξ γίνεται στον καθελκτήρα μυ καθώς οι ρυτίδες θλίψης οφείλονται κυρίως στην υπερδραστηριότητα του, που οδηγεί σε πτώση της γωνίας του στόματος.

Γραμμές καπνιστή (περιστοματικές ρυτίδες)

Το μπότοξ διορθώνει αποτελεσματικά τις γνωστές ως ρυτίδες του καπνιστή, δηλαδή τις κάθετες γραμμές που εμφανίζονται πάνω από τα χείλη.

Υπερτροφία μασητήρων

Η υπερτροφία των μασητήρων μυών προσδίδει στο πρόσωπο τετράγωνο περίγραμμα. Με την έγχυση βοτουλινικής τοξίνης στους μασητήρες, οι μύες αυτοί χαλαρώνουν και το περίγραμμα του προσώπου γίνεται πιο οβάλ.

Μυώδες πλάτυσμα (Nefertiti lift)

Το μυώδες πλάτυσμα είναι ο επιφανειακός πεπλατυσμένος μυς του λαιμού. Όταν συσπάται σχηματίζονται στο λαιμό οι χαρακτηριστικές έντονες κάθετες ρυτίδες που θυμίζουν χορδές. Με το πέρασμα των χρόνων οι χορδές αυτές γίνονται μόνιμες στο λαιμό. Η βοτουλινική τοξίνη μπορεί να τις «μαλακώσει» ή και να τις εξαφανίσει.

BOTOX
Πώς γίνεται το μπότοξ;

Η εφαρμογή του botox είναι μια εύκολη, ασφαλής και αποτελεσματική διαδικασία. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, θα αισθανθείτε μόνο μικρά τσιμπηματάκια στις περιοχές των εγχύσεων. Για τους περισσότερους ασθενείς, η θεραπεία είναι πολύ καλά ανεκτή και γίνεται χωρίς τη χρήση αναισθητικής κρέμας. Ωστόσο, αν επιθυμείτε τη χρήση ήπιας τοπικής αναισθησίας, ο ιατρός θα συνεργαστεί μαζί σας για να μεγιστοποιήσει το επίπεδο άνεσής σας.

Οι ενέσεις χορηγούνται με μια μικροσκοπική βελόνα και όλη η θεραπεία διαρκεί λίγα μόνο λεπτά. Δεν αποκλείεται να εμφανιστούν μικροί πομφοί στα σημεία των εγχύσεων, οι οποίοι υποχωρούν πάρα πολύ γρήγορα. Αμέσως μετά μπορείτε να συνεχίσετε το πρόγραμμα της ημέρας σας. Αυτό που συστήνεται για το υπόλοιπο της ημέρας είναι η αποφυγή των έντονων δραστηριοτήτων, η αποφυγή έκθεσης του προσώπου σε πηγές θερμότητας, το μασάζ στο πρόσωπο, όπως και το να ξαπλώσετε τις επόμενες 3-4 ώρες.

BOTOX
Πόσο κοστίζει το μπότοξ;

Οι τιμές εξαρτώνται από τις ανάγκες του κάθε ασθενούς και από το ποιες δόσεις θα απαιτηθούν για να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ένα πρόσωπο με βαθιές και έντονες ρυτίδες έχει διαφορετικές ανάγκες από κάποιο άλλο στο οποίο οι ρυτίδες δεν έχουν γίνει ακόμα στατικές. Στις μεμονωμένες περιοχές το κόστος ορίζεται κατά περίπτωση. Ενδεικτικά το μπότοξ στο άνω τριτημόριο προσώπου κοστίζει 250€, στο λαιμό 250€ και στο μεσόφρυο 120€.

Κάτι που θα πρέπει να σας προβληματίσει είναι η πολύ χαμηλή τιμή της θεραπείας, καθώς είναι πιθανό να οφείλεται στη χρήση προϊόντων χαμηλότερης ποιότητας. Σημαντικό είναι να επιλέξετε ιατρεία που χρησιμοποιούν πιστοποιημένα ενέσιμα προϊόντα.

BOTOX FAQ
Συχνές ερωτήσεις

Το αποτέλεσμα της θεραπείας είναι ορατό από τη δεύτερη κιόλας ημέρα. Το οριστικό αποτέλεσμα προσδιορίζεται κατά τη 2η έως 3η εβδομάδα μετά την εφαρμογή. Αυτό είναι και το διάστημα που χρειάζεται να το ελέγξει και ο γιατρός για να κρίνει αν χρειάζεται επαναληπτική δόση.

Μετά τη θεραπεία θα σας ζητηθεί να αποφύγετε τη σωματική άσκηση για την ίδια ημέρα και απαγορεύεται να ασκήσετε πίεση στα σημεία εφαρμογής καθώς και ζέστη (ζεστό ντους, σεσουάρ) στην περιοχή για 5-6 ώρες.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία για να κάνει κάποιος μπότοξ. Εξαρτάται από τα γονίδια του και το πως μεγαλώνει, από το πόσο εκφραστικός είναι, από το αν θέλει να προλάβει το σχηματισμό των ρυτίδων στο πρόσωπο ή αν θέλει να τις απαλύνει ή να τις σβήσει. Σε κάθε περίπτωση, όταν αρχίσει να σας απασχολούν οι ρυτίδες στο πρόσωπό σας, καλό είναι να κλείσετε ένα ραντεβού αξιολόγησης με έναν πλαστικό χειρουργό για να σας λύσει κάθε απορία και ίσως να καταρτίσετε μαζί ένα πλάνο αντιγηραντικής φροντίδας.

Το μπότοξ διαρκεί συνήθως περίπου 4-6 μήνες. Υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν τα αποτελέσματα για περισσότερο. Για να διατηρήσετε και να παρατείνετε τη νεανική όψη στο δέρμα σας, χρήσιμο είναι παράλληλα με το μπότοξ να:
• Προστατεύετε το δέρμα σας από τον ήλιο απογεύγοντας την έκθεση τις μεσημεριανές ώρες
• Χρησιμοποιείτε καθημερινά αντηλιακό
• Φροντίζετε το δέρμα σας με προίόντα ενυδάτωσης και αντιγήρανσης
• Πίνετε αρκετό νερό και να καταναλώνετε ποικιλία φρέσκων φρούτων και λαχανικών
• Μην καπνίζετε!!

Ο γιατρός σας είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σας προτείνει το πλάνο επανάληψης των συνεδριών σας. Συνήθως κάθε επόμενη θεραπεία γίνεται πριν χαθεί εντελώς η δράση της προηγούμενης.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καλέστε μας, Στείλτε μας email, Κλείστε το ραντεβού σας online
Κάντε το τώρα!