Λιποαναρρόφηση στο διπλοσάγονο

Η λιποαναρρόφηση στο διπλοσάγονο διαρκεί περίπου μία ώρα, πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και δεν αφήνει καμία ουλή.   

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟΣΑΓΟΝΟ
Η ταυτότητα της θεραπείας

Βασικές πληροφορίες

Χρόνος επέμβασης: 30 – 60 λεπτά

Επιστροφή στις δραστηριότητές σας: Περίπου μετά από 2-3 ημέρες

Μετεγχειρητικός πόνος: Ήπιος ή καθόλου

Αναισθησία: Τοπική (μέθη ή γενική κατά περίπτωση)

Παρενέργειες: Εκχυμώσεις (μελανιές) και οιδήματα τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση

Τα ράμματα αφαιρούνται: 7 -10 ημέρες μετά

Τα αποτελέσματα φαίνονται: Μόλις υποχωρήσει το οίδημα της επέμβασης και βελτιώνονται τους επόμενους 4-6 μήνες

Διάρκεια των αποτελεσμάτων: Για πάντα
ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟΣΑΓΟΝΟ
Τι είναι η λιποαναρρόφηση στο διπλοσάγονο

Το διπλοσάγονο ή προγούλι δημιουργείται από τη συσσώρευση λίπους στο συγκεκριμένο σημείο.

Παρόλο που τα επιπλέον κιλά φαίνεται να είναι η προφανής αιτία για το διπλοσάγονο, εντούτοις δεν είναι η μόνη. Η ηλικία, αλλά και τα γονίδια είναι επίσης δύο πολύ συχνές αιτίες για το προγούλι κάτω από το πιγούνι. Καθώς η ηλικία αυξάνεται, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και με τη συμβολή της βαρύτητας, μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση πλεονάζοντος ή χαλαρού δέρματος, με ή χωρίς πλεονάζον λίπος, το οποίο τελικά μπορεί να πάρει τη μορφή «προγουλιού».

Η λιποαναρρόφηση στον λαιμό για την εξαφάνιση του διπλοσάγονου αποτελεί έναν από τους συχνότερους λόγους επίσκεψης σε έναν πλαστικό χειρουργό, τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες, καθώς το λίπος που συσσωρεύεται στον λαιμό αλλοιώνει το περίγραμμα του προσώπου και εξαφανίζει τις γωνίες στην κάτω γνάθο. H επέμβαση είναι σύντομη, ασφαλής και ανώδυνη, ενώ  πραγματοποιείται ακόμα και σε περιβάλλον ιατρείου.

Με την λιποαναρρόφηση στο προγούλι επιτυγχάνεται η αναδιαμόρφωση του περιγράμματος του λαιμού και της γνάθου και το πρόσωπο δείχνει πολύ πιο νεανικό.
Θέλετε ιδιαίτερη σχέση μαζί μας;

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟΣΑΓΟΝΟ
Πώς γίνεται η λιποαναρρόφηση στο διπλοσάγονο (προγούλι)
Η λιποαναρρόφηση στο διπλοσάγονο είναι επέμβαση απλή και σύντομη για έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό, καθώς απαιτεί τοπική αναισθησία και γίνεται στον χώρο του ιατρείου. Αν απαιτηθεί μπορεί να γίνει και με μέθη ή γενική αναισθησία

·       Η λιποαναρρόφηση γίνεται με μία πολύ λεπτή κάνουλα μέσω μίας ή δύο μικρών οπών, μόλις μισού εκατοστού, που πραγματοποιούνται κάτω από το σαγόνι. Οι οπές αυτές είναι τόσο μικρές που δεν αφήνουν κανένα σημάδι.

·       Διαμέσου των οπών εγχέεται διάλυμα τοπικής αναισθησίας (tumescent) το οποίο, εκτός του ότι εξαλείφει τον πόνο κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ταυτόχρονα μειώνει την πιθανότητα αιματώματος / μελανιάς.
·       Ο χειρουργός, αφού αφήσει αυτό το διάλυμα να δράσει λίγα λεπτά, εισάγει ειδικές κάνουλες για να δημιουργήσει κάποια κανάλια και να προετοιμάσει το λίπος. Στη συνέχεια συνδέει την κάνουλα με μία συσκευή αρνητικής πίεσης και αρχίζει η αναρρόφηση του λίπους. Καθ’ όλη τη διάρκεια ελέγχει οπτικά και με ψηλάφηση την ομοιομορφία των ιστών ώστε να αφαιρέσει την ίδια ποσότητα από όλα τα σημεία.

·       Όταν ολοκληρωθεί η αναρρόφηση η τομή συρράπτεται με ένα ράμμα.

·       Ο μέσος χρόνος που διαρκεί μια λιποαναρρόφηση στο προγούλι είναι 30 – 60 λεπτά.
ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟΣΑΓΟΝΟ
Η αποθεραπεία – Το οριστικό αποτέλεσμα
Μετά το τέλος της λιποαναρρόφησης στο διπλοσάγονο τοποθετείται ένας ελαστικός επίδεσμος που θα βοηθήσει στην ταχύτερη και χωρίς επιπλοκές επούλωση του χειρουργικού τραύματος. Ο ασθενής θα χρειαστεί να φοράει τον επίδεσμο όλη την ημέρα για μια εβδομάδα, ενώ για ακόμα μία εβδομάδα θα πρέπει να τον φοράει κατά την διάρκεια του ύπνου. Σε κάποιες περιπτώσεις παρουσιάζονται μελανιές, που όμως είναι μικρής έκτασης και καλύπτονται αποτελεσματικά με make up.

Η επιστροφή στις καθημερινές υποχρεώσεις είναι άμεση, αφού μπορεί να πραγματοποιηθεί μόλις 3 ημέρες μετά την επέμβαση. Το ραμματάκι αφαιρείται στις 10 ημέρες. Η επιστροφή στην έντονη δραστηριότητα και την άσκηση είναι καλύτερα να συμβεί μετά από 20 ημέρες.

Η εμφάνιση του αποτελέσματος είναι ορατή αμέσως μετά την επέμβαση και ολοκληρώνεται στους 4-6 μήνες. Η αλλαγή στο πρόσωπο είναι εντυπωσιακή και το αποτέλεσμα είναι μόνιμο με την προϋπόθεση ότι ο ασθενής δε θα πάρει πάρα πολλά κιλά.
ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟΣΑΓΟΝΟ FAQ

Μετά από μια λιποαναρρόφηση στο προγούλι όχι μόνο δεν παρατηρείται χαλάρωση, αλλά αντίθετα, αυξάνεται η ελαστικότητας του δέρματος. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: Πρώτον, διότι αφαιρώντας το λίπος, το μήκος που πρέπει να καλύψει το δέρμα επάνω στη νέα επιφάνεια που δημιουργείται στον τράχηλο, είναι μεγαλύτερο. Δηλαδή, η καμπύλη του τραχήλου είναι πιο «ανοιχτή» και επομένως το δέρμα τεντώνει, αντί να χαλαρώσει. Για να καταλάβουμε αυτό θα πρέπει να σκεφτούμε ότι μετά τη λιποαναρρόφηση και με την εφαρμογή της πιεστικής περίδεσης, το δέρμα θα αναγκαστεί να κολλήσει στους ιστούς που έχουν απομείνει μετά την αφαίρεση του λίπους. Επειδή αφαιρέθηκε το λίπος, οι ιστοί αυτοί βρίσκονται λίγο πιο πίσω και επομένως προκαλούν τέντωμα του δέρματος. Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο το δέρμα δεν χαλαρώνει είναι ότι κάνουμε επιφανειακή λιποαναρρόφηση και άρα ο ελεγχόμενος τραυματισμός της κατώτερης επιφάνειας του δέρματος, προκαλεί σύσφιξη στο δέρμα.

Η λιποαναρρόφηση στο διπλοσάγονο δεν ενδείκνυται σε ασθενείς που έχουν έντονη δερματική χαλάρωση, διότι αναμένεται να επιδεινωθεί μετά την αφαίρεση του λίπους. Σε αυτούς αυτές τις περιπτώσεις η λιποαναρρόφηση στο διπλοσάγονο συστήνεται να συνδυάζεται με λίφτινγκ λαιμού (neck lift).
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καλέστε μας, Στείλτε μας email, Κλείστε το ραντεβού σας online
Κάντε το τώρα!