Υαλουρονικό Οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι η ιδανική επιλογή για να σβήσετε ρυτίδες και χαλάρωση, να σμιλέψετε τα ζυγωματικά και τονίσετε το περίγραμμά του προσώπου. Ένα λίφτινγκ χωρίς νυστέρι με απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα!

Το υαλουρονικό οξύ είναι η ιδανική επιλογή για να σβήσετε ρυτίδες και χαλάρωση, να σμιλέψετε τα ζυγωματικά και τονίσετε το περίγραμμά του προσώπου. Ένα λίφτινγκ χωρίς νυστέρι με απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα!

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ
Τι είναι το υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που υπάρχει στο δέρμα και έχει την ιδιότητα να απορροφά 5 φορές το βάρος του σε νερό.

Αυτό κάνει πολύτιμο το ρόλο του στην ενυδάτωση του δέρματος, στην ελαστικότητά και τη σφριγηλότητά του, αλλά και στη διατήρηση των όγκων του. Καθώς μεγαλώνουμε το υαλουρονικό στο σώμα και το πρόσωπό μας μειώνεται φυσιολογικά και προκαλεί τις ανάλογες συνέπειες. Ευτυχώς τις συνέπειες αυτές μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με το συνθετικό υαλουρονικό οξύ. 

Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ

Το ενέσιμο (συνθετικό) υαλουρονικό οξύ είναι ένα διάφανο, μαλακό, εύπλαστο gel, το οποίο εγχέεται στα προβληματικά σημεία με σύριγγες ή μικροκάνουλες. Η θεραπεία είναι ανώδυνη και συνήθως δεν απαιτεί καν τοπικό αναισθητικό. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, αν και οριστικοποιούνται το επόμενο 20ημερο και μπορεί να διαρκέσουν από 8 μήνες μέχρι και δύο χρόνια, ανάλογα με την ποιότητα του υλικού.

Πέρα από το «γέμισμα» των ρυτίδων το υαλουρονικό χαρίζει στο δέρμα ελαστικότητα, ενυδάτωση, σφριγηλότητα και φρεσκάδα.
Κλείστε το ραντεβού σας
ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ
Τα διαφορετικά είδη του υαλουρονικού
Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ έχει πάντα μορφή τζελ, είναι άχρωμο και άοσμο. Ωστόσο, διατίθεται σε δύο ή τρεις διαφορετικούς τύπους, ανάλογα με την πυκνότητά του. Γι’ αυτό και σε ένα ιατρείο πλαστικής χειρουργικής θα δείτε πως υπάρχουν πολλαπλές συσκευασίες με ενέσιμα υαλουρονικά, τα οποία είναι κατάλληλα για διαφορετικά σημεία του προσώπου, ενώ υπάρχουν άλλα για εφαρμογές στο σώμα. Γενικά, όσο πιο λεπτές είναι οι ρυτίδες που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε, τόσο πιο λεπτόρρευστο υαλουρονικό χρησιμοποιούμε και όσο πιο έντονες οι απώλειες όγκου, τόσο πιο παχύρευστο υλικό απαιτείται για να αναπληρωθούν.
Για παράδειγμα, χρησιμοποιούμε παχύρευστο υαλουρονικό οξύ για τις ρινοπαρειακές αύλακες, τα ζυγωματικά και το πηγούνι,  ενώ επιλέγουμε χαμηλής πυκνότητας υαλουρονικό για κάτω από τα μάτια όπου, έχουμε λεπτό δέρμα, αλλά και στα χείλη που θέλουμε να παραμείνουν μαλακά.

Η επιλογή του κατάλληλου τύπου υαλουρονικού θα γίνει από τον πλαστικό χειρουργό σας.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Πριν & Μετά
Θέλετε ιδιαίτερη σχέση μαζί μας;

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ
Που γίνεται το υαλουρονικό;

Υαλουρονικό στο Πρόσωπο: που εφαρμόζεται

Υαλουρονικό στο περίγραμμα του προσώπου – Οι γυναίκες αγαπούν το υαλουρονικό στο περίγραμμα γιατί βοηθά στο να ξανααποκτήσει το οβάλ σχήμα του που χάνεται με τα χρόνια. Οι άνδρες το ζητούν για να τονίσει τις γωνίες τους. Το σίγουρο είναι ότι το υαλουρονικό στο περίγραμμα του προσώπου ενισχύει τη γοητεία και των δύο φύλων!

Υαλουρονικό κάτω από τα Μάτια (Tear trough) – Το υαλουρονικό προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων και το χαμένο όγκο στην «κοιλάδα των δακρύων». Οι αύλακες γεμίζουν, οι σκιές σβήνουν και ο χρόνος γυρίζει πίσω στο πρόσωπό σας.

Υαλουρονικό στους κροτάφους: Οι κρόταφοι είναι από τα σημεία του που δεν πολλοί δεν αναγνωρίζουν τη σημασία τους στη νεανική εικόνα προσώπου συνολικά. Γι’ αυτό και όταν το υαλουρονικό δίνει πίσω το χαμένο όγκο τους, εντυπωσιάζονται από τα αποτελέσματα.

Υαλουρονικό στα ζυγωματικά – Το υαλουρονικό έχει αποδειχθεί πολύτιμο για το μεσαίο τμήμα του προσώπου. Η εφαρμογή του στα ζυγωματικά αποκαθιστά τον όγκο που απαιτείται για να γεμίσουν τα μάγουλα και να σβήσει η χαλάρωση του δέρματος που προκύπτει από τη μείωση του λίπους στην περιοχή αυτή.   

Υαλουρονικό στη Μύτη – Το υαλουρονικό είναι το υλικό που προσφέρει την αποκαλούμενη «υγρή ρινοπλαστική». Με την εφαρμογή του υαλουρονικού σε στρατηγικά σημεία, η μύτη μπορεί να ισιώσει, να ανασηκωθεί, να λεπτύνει, να γίνει πιο συμμετρική και σίγουρα να «δέσει» αρμονικά με το υπόλοιπο πρόσωπο.
Υαλουρονικό στα Χείλη – Το υαλουρονικό μπορεί να ενισχύσει τον όγκο των χειλιών και να αυξήσει το μέγεθός τους, να βελτιώσει το περίγραμμά τους, να διορθώσει ασυμμετρίες, αλλά και να τα ενυδατώσει. Μία τακτική που προτείνουν πολλοί γιατροί είναι το υαλουρονικό στα χείλη να μπαίνει σταδιακά σε διαφορετικές συνεδρίες, μέχρι να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Υαλουρονικό στο Πηγούνι
– Εάν το πηγούνι δεν έχει την προβολή που επιθυμείτε ή αν θα θέλατε να διαμορφώσετε διαφορετικά το σχήμα του, τότε το υαλουρονικό είναι η αναίμακτη επιλογή  σας. Η μελέτη των αναλογιών του προσώπου πριν την εφαρμογή του υαλουρονικού στο πηγούνι είναι πολύ σημαντικό στάδιο.

Υαλουρονικό στις Γραμμές της Μαριονέτας – Το υαλουρονικό στις γραμμές που σχηματίζονται στα πλάγια των χειλιών δε χαρίζει μόνο πιο νεανική όψη, αλλά και πιο χαρούμενη, αφού στην ουσία εξαλείφει τις ρυτίδες που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει κουρασμένο και θλιμμένο. 

Υαλουρονικό στο λαιμό – Το υαλουρονικό στο λαιμό μπορεί να εφαρμοστεί είτε με τη μορφή μεσοθεραπείας με σκοπό να προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου, είτε τοπικά στις οριζόντιες γραμμές για να τις «γεμίσει» οξύ. Εννοείται πως οι δύο τεχνικές μπορούν να εφαρμοστούν στην ίδια επίσκεψη, ενώ για ακόμα πιο θεαματικά αποτελέσματα συστήνεται η συνδυαστική θεραπεία με μπότοξ.
Υαλουρονικό για τις Ρυτίδες του Καπνιστή (πάνω από το άνω χείλος) – Το υαλουρονικό στα χέρια ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού εφαρμόζεται με ακρίβεια στις κάθετες γραμμές που χαράζονται πάνω από το άνω χείλος. Οι γραμμές «μαλακώνουν» καθώς γεμίζουν και το πρόσωπο ανανεώνεται.

Υαλουρονικό στο Μεσόφρυο – Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να «γεμίσει» τις βαθιές γραμμές που σχηματίζονται ανάμεσα στα φρύδια. Σε συνδυασμό με το μπότοξ το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

Υαλουρονικό στις Βαθιές Γραμμές του Μετώπου – Όταν οι ρυτίδες στο μέτωπο έχουν «χαραχτεί» και έχουν γίνει βαθιές γραμμές το μπότοξ δεν μπορεί να τις εξαφανίσει. Το υαλουρονικό είναι αυτό που μπορεί να λειάνει το δέρμα στο μέτωπο σας.

Υαλουρονικό για τις Βαθιές Ρυτίδες των Ματιών – Το δέρμα γύρω από τα μάτια μας είναι πολύ λεπτό και αυτό το καθιστά πιο ευάλωτο στην ανάπτυξη γραμμών και ρυτίδων. Και σε αυτή την περίπτωση ο συνδυασμός υαλουρονικού με μπότοξ θα ξαναδώσει στο βλέμμα σας τη νεανική του όψη.  

Υαλουρονικό στους λοβούς των αυτιών – Λιγότερο γνωστή, αλλά  με εξαιρετικά αποτελέσματα, η χρήση του υαλουρονικού οξέος στους λοβούς των αυτιών μπορεί να αποκαταστήσει το χαμένο όγκο τους, να εξομαλύνει λεπτές γραμμές, ακόμα και να διορθώσει τραυματισμούς που μπορεί να έχουν προκληθεί από τα σκουλαρίκια.
ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ
Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται το υαλουρονικό στο σώμα;
Το υαλουρονικό έχει αποδειχθεί πολύτιμο υλικό και για το σώμα και προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα μεγάλης διάρκειας. Το υλικό για το σώμα είναι πιο παχύρρευστο σε σχέση με αυτό που εφαρμόζεται στο πρόσωπο και η έγχυση του γίνεται με μεγαλύτερου μεγέθους κάνουλες. Ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί το υαλουρονικό σώματος σε πολλά σημεία, κυρίως για αναπλήρωση όγκου, αλλά και για διόρθωση ασυμμετριών. Οι πιο συχνές περιοχές του σώματος  στις οποίες γίνονται ενέσεις υαλουρονικού είναι:

- Στο ντεκολτέ για την εξάλειψη της ρυτίδωσης

- Στις ράχες των χεριών

-  Στους γλουτούς (το υαλουρονικό προσφέρει Brazilian but χωρίς χειρουργείο)

-  Στις γάμπες

-  Σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχουν ουλές που μπορούν να λειανθούν

Επίσης, το υαλουρονικό οξύ στο σώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μέρος της  Επανορθωτικής Πλαστικής Χειρουργικής, προκειμένου να αποκαταστήσει τον όγκο διάφορων μαλακών μορίων ή ακόμα και να διορθώσει ελλείμματα ιστού, τα οποία δημιουργούνται ως αποτέλεσμα ογκολογικών επεμβάσεων ή μετά από επεμβάσεις αποκατάστασης τραύματος.
ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ
Πώς γίνεται η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ
Στη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ στο πρόσωπο, η μελέτη της ανατομίας του προσώπου και η κατάρτιση του πλάνου των εγχύσεων είναι το ίδιο σημαντικά με την έγχυση του υλικού, προκειμένου να προκύψει ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα που δε θα αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά σας και δε θα παραμορφώσει το πρόσωπο σας.

Πριν αρχίσει η θεραπεία, ο πλαστικός χειρουργός θα συζητήσει μαζί σας τις προσδοκίες σας, θα απαντήσει σε απορίες σας και θα σας εξηγήσει ποιο είναι το αποτέλεσμα που θα επιτευχθεί.

Η διάρκεια της θεραπείας δεν ξεπερνά συνήθως τη μισή ώρα, ενώ αρχίζει με την τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας για να διασφαλιστεί η απουσία οποιουδήποτε πόνου. Οι εγχύσεις του υαλουρονικού στο γίνονται είτε με τη χρήση πολύ λεπτής σύριγγας ή με την τεχνική της μικροκάνουλας.
ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ - ΤΙΜΗ
Πόσο κοστίζει η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ;
Το κόστος για την θεραπεία με υαλουρονικό οξύ δεν είναι ίδιο για όλους, καθώς επηρεάζεται από τρεις βασικούς παράγοντες: την ποιότητα του υλικού, την πυκνότητα του και την ποσότητα του υαλουρονικού που απαιτούν οι εξατομικευμένες ανάγκες κάθε ασθενή.
Η τιμή για μία σύριγγα εξαιρετικής ποιότητας  1ml υαλουρονικού κυμαίνεται από 200€ - 250€, ενώ σε ακόμη πιο premium ποιότητα το αντίστοιχο κόστος κυμαίνεται από 300€ - 350€
ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ FAQ
Συχνές ερωτήσεις

Το αποτέλεσμα της θεραπείας είναι ορατό αμέσως μετά τη θεραπεία. Ωστόσο, χρειάζονται περίπου 2 εβδομάδες για να οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα.

Καλό είναι να μην τρίβετε, να μην πιέζετε την περιοχή που μπήκε υαλουρονικό οξύ στο πρόσωπο. Αν χρειαστεί να κάνετε ήπιο μασάζ ή συγκεκριμένες κινήσεις, θα σας το υποδείξει ο γιατρός σας. Τις πρώτες 1-2 ημέρες συστήνεται η αποφυγή έντονης σωματικής δραστηριότητας, αλλά και των έντονων εκφράσεων στο πρόσωπο ή το δάγκωμα των χειλιών, αν βάλετε υαλουρονικό εκεί. Η αποφυγή χρήσης καυτού νερού και η τοπική εφαρμογή πάγου στα σημεία των εγχύσεων θα βοηθήσει να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης οιδημάτων. Πολύ σημαντικό τις πρώτες εβδομάδες μετά τη θεραπεία με υαλουρονικό είναι να πίνετε αρκετό νερό!

Η επιλογή του έμπειρου Ιατρού σε συνδυασμό με τα πιστοποιημένα και ασφαλή υλικά εκμηδενίζουν σχεδόν το ποσοστό παρενεργειών. Εξαιρετικά σπάνια καταγράφονται αλλεργικές αντιδράσεις που εκδηλώνονται με οίδημα και ερυθρότητα. Πιο συχνά παρατηρούνται μικρές μελανιές και οίδημα στα σημεία των εγχύσεων, τα οποία όμως υποχωρούν πολύ γρήγορα.

Η διάρκεια των αποτελεσμάτων εξαρτάται, όπως και το κόστος, από διάφορους παράγοντες. Ανάλογα με την ποιότητα του υλικού, το σημείο στο οποίο έγινε η εφαρμογή, αλλά και το ρυθμό μεταβολισμού του υλικού που είναι διαφορετικός σε κάθε οργανισμό, τα αποτελέσματα του υαλουρονικού μπορεί να διαρκέσουν από 6 εώς και 18 μήνες.

Το υαλουρονικό ανήκει στα φαρμακευτικά σκευάσματα για τα οποία υπάρχει αντίδοτο! Ονομάζεται υαλουρονιδάση και είναι μία ουσία σε υγρή μορφή που  χορηγείται ενέσιμα στα σημεία που εφαρμόστηκε το υαλουρονικό οξύ. Η υαλουρονιδάση αποδομεί το υαλουρονικό και παναφέρει την περιοχή που εφαρμόστηκε η θεραπεία στην αρχική της κατάσταση.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καλέστε μας, Στείλτε μας email, Κλείστε το ραντεβού σας online
Κάντε το τώρα!