PRF-PRP (Αυξητικοί Παράγοντες)η αναγεννητική ιατρική στην υπηρεσία της ομορφιάς

Το PRF ανήκει στις κορυφαίες θεραπείες αντιγήρανσης! Μειώνει εντυπωσιακά τις ρυτίδες, ενισχύει τη σφριγηλότητα και αντιμετωπίζει τη χαλάρωση, σβήνει σημάδια και ουλές ακμής! Και όλα αυτά μόνο με μια μικρή ποσότητα από το αίμα σας!

PRF -PRP
Η ταυτότητα της θεραπείας

Βασικές πληροφορίες


Χρόνος εφαρμογής της θεραπείας: Η προετοιμασία και εφαρμογή του PRF απαιτεί περίπου 10’

Επιστροφή στις δραστηριότητές σας: Άμεσα.

Πόνος: Ανεκτός, καθώς προκαλείται από ήπιους νυγμούς.

Αναισθησία: Αναισθητική κρέμα.

Παρενέργειες: Ήπια ερυθρότητα για το πρώτο 24ωρο. Υπάρχει η πιθανότητα να προκληθούν περιορισμένες εκχυμώσεις (μελανιές).

Χρόνος αποθεραπείας: Δεν απαιτείται.

Αριθμός απαιτούμενων συνεδριών ανά κύκλο: 2-6 θεραπείες αναλόγως την προϋπάρχουσα κατάσταση των ιστών.

Τα αποτελέσματα φαίνονται: 7-10 ημέρες μετά τη συνεδρία.

Διάρκεια των αποτελεσμάτων: Περίπου 1 χρόνο, αφότου ολοκληρωθεί ο κύκλος συνεδριών.
PRP - PRF
Τι είναι και πως λειτουργεί το PRF
photo

To PRF είναι η αναβαθμισμένη εκδοχή του PRP

Το PRF, όπως περιγράφει το όνομά του, είναι υλικό ιδιαίτερα πλούσιο σε αιμοπετάλια ινώδες με αποτέλεσμα να προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην απόλυτα φυσική αναζωογόνηση, ανάπλαση και επούλωση του δέρματος.
Στην ουσία, πρόκειται για την εξαιρετικά αναβαθμισμένη εκδοχή της Αυτόλογης Μεσοθεραπείας PRP. Το PRF είναι μία 100% φυσική θεραπεία, καθώς προκύπτει από την ειδική επεξεργασία του αίματος του ασθενούς.
Μετά τη σύντομη αιμοληψία,  το δείγμα αίματος τοποθετείται σε ειδική συσκευή όπου φυγοκεντρείται σε καθορισμένες στροφές, για συγκεκριμένο χρόνο. Στο τέλος της διαδικασίας, στο πάνω και στο κάτω τμήμα του φιαλίδιο έχουν συγκεντρωθεί τα ερυθρά αιμοσφαίρια και το φτωχό σε αιμοπετάλια πλάσμα αντίστοιχα, τα οποία απορρίπτονται. Στη μέση του φιαλιδίου βρίσκεται το PRF,  το οποίο είναι το μόνο που αναρροφούμε για να το εγχύσουμε στις περιοχές που επιθυμεί ο ασθενής να γίνει η θεραπεία.
Το PRF μπορεί να γίνει στο πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ, στις ράχες των χεριών, και σε οποιοδήποτε σημείο του δέρματος υπάρχει πρόβλημα στο οποίο μπορεί να προσφέρει λύση.
Θέλετε ιδιαίτερη σχέση μαζί μας;

Για να ενημερώνεστε για τις καινοτόμες θεραπείες μας, να μαθαίνετε τα νέα μας και να επωφελείστε από τις αποκλειστικές προσφορές μας.

PRP - PRF
Βασικές διαφορές PRP και PRF
Οι βασικές διαφορές ανάμεσα στο PRF και το PRP, οι οποίες αναδεικνύουν την υπεροχή PRF είναι οι ακόλουθες:

1.    Φυγοκέντρηση

PRP: Το αίμα του ασθενούς περιστρέφεται σε φυγόκεντρο με υψηλή ταχύτητα, διαχωρίζοντας πλήρως το στρώμα του πλάσματος.

PRF: Το αίμα περιστρέφεται με χαμηλότερη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να σχηματίζεται ένα πλέγμα ινικής (κάτι που δε συμβαίνει στο PRP), στο οποίο «παγιδεύονται» αιμοπετάλια, λευκοκύτταρα, βλαστοκύτταρα κ.α. Αυτό το πλέγμα ινικής κάνει πιο αργή και παρατεταμένη την απελευθέρωση των αυξητικών παραγόντων σε σύγκριση με το  PRP.

2.    Αυξημένη Συγκέντρωση Αιμοπεταλίων

Η αργή περιστροφή στο PRF σημαίνει επίσης ότι λιγότερα κύτταρα καταστρέφονται, αφήνοντας υψηλότερη συγκέντρωση θεραπευτικών αιμοπεταλίων. Αυτό συνεπάγεται αυξημένη συγκέντρωση αυξητικών παραγόντων μετά την ενεργοποίηση των αιμοπεταλίων.

PRF: Περιέχει περίπου 10 φορές τη συγκέντρωση αιμοπεταλίων που βρίσκεται στο σώμα.

PRP: Περιέχει περίπου 2-5 φορές τη συγκέντρωση αιμοπεταλίων του σώματος.

3.    Χρήση Αντιπηκτικών ή άλλων συστατικών

PRP: Το αίμα του ασθενούς συλλέγεται σε φιαλίδια που περιέχει αντιπηκτικά (συνήθως κιτρικό νάτριο), τα οποία αποτρέπουν την πήξη του αίματος κατά την έγχυση. Οι αντιπηκτικοί παράγοντες αποτρέπουν το σχηματισμό πλέγματος ινικής, γι’ αυτό και η απελευθέρωση των αυξητικών παραγόντων είναι πολύ πιο άμεση στο PRP. Επίσης, για την παρασκευή του PRP είναι απαραίτητη η χρήση ενεργοποιητών , όπως το χλωριούχο ασβέστιο. Αυτές οι ουσίες επανεισάγονται στον ασθενή με πιθανές συνέπειες λόγω της αντιγονικότητας τους.

PRF: Είναι μία 100% φυσική θεραπεία. Δεν προστίθενται αντιπηκτικά ή άλλα συστατικά. Εκτός από την εκμηδένιση των πιθανοτήτων πρόκλησης αλλεργικής αντίδρασης, η απουσία ετερόλογων συστατικών ευνοεί τη δημιουργία του πλέγματος ινικής, που υποχρεώνει τους αυξητικούς παράγοντές να απελευθερώνονται πιο αργά.  

4.    Απελευθέρωση Αυξητικών Παραγόντων

PRP: Απελευθερώνει αυξητικούς παράγοντες για λίγες ώρες.

PRF: Όπως περιγράφεται παραπάνω, το PRF, απελευθερώνει αυξητικούς παράγοντες για έως και μία εβδομάδα μετά τη θεραπεία. Σε αυτή την αργή απελευθέρωση οφείλονται τα πιο ισχυρά και μακροχρόνια αποτελέσματα του PRF σε σχέση με το PRP, καθώς με τον τρόπο αυτό καταναλώνονται σαφώς περισσότεροι αυξητικοί παράγοντες.
PRF -PRP
PRF: τι προσφέρει στο δέρμα
photo
1.    Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου

Οι εγχύσεις PRF μπορούν να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, η οποία μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και προκαλεί χαλάρωση, θαμπάδα και αφυδάτωση στο δέρμα. Το PRFαποκαθιστά αυτά τα προβλήματα.

2.    Εξαλείφει ρυτίδες και λεπτές γραμμές στο δέρμα

Το PRF παρέχει υψηλή συγκέντρωση αιμοπεταλίων και ινικής στις περιοχές που εγχεέται. Αυτό προκαλεί φυσική αναγέννηση και επούλωση των ιστών, γεγονός που βοηθά στην εξάλειψη των ρυτίδων, των λεπτών γραμμών και των πτυχώσεων κάθε είδους του προσώπου.

3.    Βοηθά σημαντικά στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων και της χαλάρωσης κάτω από τα μάτια

Δεδομένου ότι το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι λεπτότερο και πιο ευαίσθητο, η περιοχή αυτή είναι πιο ευάλωτη σε ρυτίδες, μαύρους κύκλους και χαλάρωση. Με τη θεραπεία PRF, «γεμίζουν» οι κοιλότητες κάτω από τα μάτια και μειώνονται σημαντικά οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες.

4.    Βελτιώνει την υφή του δέρματος και λειαίνει τις ουλές ακμής

Η θεραπεία PRF αυξάνει το επίπεδο υγρασίας του δέρματος, ενισχύει την παραγωγή ελαστίνης, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και προστατεύει το δέρμα από τη φωτογήρανση. Όλα αυτά συμβάλλουν στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας, βελτιώνουν τον τόνο του δέρματος και μειώνουν την εμφάνιση των ουλών.

5.    Συμβάλει ολιστικά στη νεανικότερη εικόνα του προσώπου

Η θεραπεία PRF διεγείρει την παραγωγή πρωτεϊνών και αυξητικών παραγόντων που εξασφαλίζουν βελτιωμένη υφή, ενισχυμένο όγκο και την πρόληψη των δυσχρωμιών του δέρματος. Με την κατάλληλο, εξατομικευμένο ρυθμό επανάληψης των συνεδριών εξασφαλίζει συνολικά νεανικότερο δέρμα στις περιοχές που εφαρμόζεται.
PRP - PRF
PRF filler: για ενίσχυση σφριγηλότητας & αναπλήρωση χαμένων όγκων
photo
Τί είναι το PRF filler; Εφόσον έχουμε παρασκευάσει το PRF μπορούμε να το επεξεργαστούμε θερμικά σε ειδικό θάλαμο ώστε να αλλάξουμε τη σύστασή του και να το φέρουμε σε μορφή filler, παρόμοια με αυτή του υαλουρονικού οξέος.

Τί προσφέρει; Ό,τι  και τα fillers υαλουρονικού οξέος, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση χαμένων όγκων, λείανση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, κλπ. Το filler PRF έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην μείωση των μαύρων κύκλων που οφείλεται στη μείωση όγκου κάτω από τα μάτια.

Πως γίνεται/εφαρμόζεται; Ακριβώς όπως και τα fillers, είτε με βελόνα, είτε με κάνουλα

Σε τι διαφέρει από τα συνθετικά fillers; Δίνει πιο φυσικό αποτέλεσμα, είναι φτιαγμένο από το ίδιο σας το αίμα οπότε αποκλείεται η περίπτωση υπερευαισθησίας/αλλεργίας και δεν χρησιμοποιείται κανένα ετερόλογο προϊόν. Βελτιώνει την υφή των ιστών και σε αντίθεση με το υαλουρονικό οξύ δε μπορεί να οδηγήσει σε παραμορφώσεις σε περίπτωση υπερχορήγησης. Επίσης, όταν εφαρμόζεται σε ευαίσθητες περιοχές (π.χ. στα κάτω βλέφαρα) δεν προκαλεί το φαινόμενο Tyndall Effect, δηλαδή το PRF δεν «γράφει» ως πιο λευκωπό ή φαιό μέσα στους ιστούς, κάτι που μπορεί να συμβεί κατά την εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος.
Aξίζει, ωστόσο, να διευκρινιστεί ότι το PRF filler υστερεί σε διάρκεια αποτελέσματος, αλλά και στηρικτικής ικανότητας έναντι του υαλουρονικού. 

Ποιος ο ιδανικός ασθενής για PRF filler; Νεαρής αλλά και μέσης ηλικίας άτομα, με ήπια προβλήματα (μικρή μείωση όγκου, αβαθείς ρυτίδες) είναι οι ιδανικοί υποψήφιοι.

Κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνεται; Αναλόγως την περιοχή του προσώπου, περίπου ανά 4-9 μήνες.
FAQ

Το PRF παρασκευάζεται από αίμα του ασθενούς, ενώ κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του για να προκύψει το PRF, δε γίνεται καμία προσθήκη άλλων ουσιών (π.χ. αντιπηκτικών παραγόντων, ενεργοποιητών, κ.ά), άρα οι πιθανότητες αλλεργικής αντίδρασης. είναι μηδενικές. Όταν παρασκευάζεται και εφαρμόζεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες, λειτουργεί θαυμάσια χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες. Μετά τη θεραπεία, αυτό που ίσως παρουσιαστεί είναι ήπιο οίδημα στους πομφούς, ευαισθησία στο δέρμα, κάποια τοπική μικρή μελανιά.

Το PRF εφαρμόζεται κατά κύριο λόγο σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Κάλλιστα μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί σε όλο το σώμα όταν χρειάζεται να αντιμετωπιστούν ουλές οποιασδήποτε αιτιολογίας, ραγάδες, σημάδια κλπ.

Τα αιμοπετάλια είναι, όπως αναφέρθηκε, πηγή πάρα πολλών αυξητικών παραγόντων (TGF-β, VEGF,EFG,IGF-1,TNF-a κ.α). Οι αυξητικοί παράγοντες παίζουν μείζονα ρόλο σε αναγεννητικές-επουλωτικές διαδικασίες του σώματος.
Διεγείρουν τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, προωθώντας την ανάπτυξη νέων ιστών και την επιδιόρθωση των κατεστραμμένων.
Επιταχύνουν τη διαδικασία επούλωσης τραυμάτων, προσελκύοντας κύτταρα επιδιόρθωσης στην περιοχή και προωθώντας τον σχηματισμό νέων αιμοφόρων αγγείων.
Συμβάλλουν στην αναγέννηση διαφόρων τύπων ιστών, συμπεριλαμβανομένων των οστών, των χόνδρων, των μυών και του δέρματος.
Προωθούν τη δημιουργία νέων αιμοφόρων αγγείων, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος και την οξυγόνωση των ιστών.
Τέλος, μερικοί αυξητικοί παράγοντες έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθούν στη μείωση του οιδήματος και του πόνου. Δεν είναι δύσκολο, λοιπόν, να αντιληφθεί τις σπουδαίες ιδιότητες της θεραπείας με PRF στην ανάπλαση του δέρματος και βαθιά αναζωογόνηση του δέρματος.
Ο Χρήστος Κρασαδάκης, συνιδρυτής της Face of Athens, αποτελεί opinion leader σε παγκόσμιο επίπεδο, αναφορικά με την εφαρμογή αιμοπεταλιακών συμπυκνωμάτων PRF, λόγω της εξαιρετικά στενής συνεργασίας με τον κορυφαίο ερευνητή στον κόσμο στο θέμα αυτό Richard Miron.
VIDEO GALLERY
Συχνές ερωτήσεις, Πώς γίνεται, Προσωπικές Εμπειρίες, Πριν / Μετά
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καλέστε μας, Στείλτε μας email, Κλείστε το ραντεβού σας online
Κάντε το τώρα!